Wil jij weten of kleurlenzen van de Hema geschikt zijn voor jou?

Wat doe je als je voor even een andere kleur ogen zou willen hebben? Gewoon voor de lol of om eens iets anders te proberen. Dan is daar de ideale oplossing; kleurlenzen. Deze zijn bij de opticien te verkrijgen, maar zelfs bij diverse drogisterijen en bij de Hema.

Hema

De Hema is een Nederlandse winkel die vanaf de opening in 1926 al zeer populair is. Wat de winkel zo aantrekkelijk maakt zijn de artikelen voor dagelijks gebruik voor een klein bedrag. Voor van alles kun je er terecht; van afwasmiddel tot rookworst. En zelfs kleurlenzen zijn er te verkrijgen. Door het bijzonder design van de producten heeft het bedrijf een eigen stijl gecreëerd.  

Lenzen controleren

Kleurlenzen van de Hema zijn alleen te verkrijgen zonder sterkte. Mensen met een bril of die zonder hulpmiddelen ook goed zien, kunnen bij de Hema terecht. Voor een relatief lage prijs heb je kleurlenzen die en maand meegaan. Hoewel het makkelijk lijkt om ze aan te schaffen, is het toch verstandig om eerst even langs een opticien te gaan. Het is goed om te laten controleren of je ogen wel geschikt zijn voor lenzen. En ook tijdens het gebruik dien je de ogen regelmatig te laten controleren. Dit in verband met irritaties, krasjes of infecties die kunnen ontstaan tijdens het gebruik. De ogen zijn zeer gevoelig en men dient er altijd voorzichtig mee om te gaan.

Prijs kleur lens

Kleurlenzen die u bij de Hema koopt zijn over het algemeen niet veel goedkoper dan andere aanbieders. De prijs om de lenzen te produceren ligt bij vele producenten vrijwel gelijk, daarom zal ook de prijs niet ver onder het gemiddelde liggen. Via internet zijn ook veel aanbieders die deze lenzen verkopen en zo kunt u goed de prijzen, soorten en kleuren vergelijken.

Materiaal en kwaliteit lenzen

Alle kleurlenzen worden gemaakt van hetzelfde materiaal; silicone met een kleurmiddel in de lens wat over de iris valt. De silicone die gebruikt wordt bij de goedkopere lenzen is vaak minder verdraagbaar dan de iets duurdere. Dit uit zich in minder comfortabel gevoel tijdens het dragen en wazig zien. Bij lenzen van een opticien zijn ze van een beter verdraagbaar silicone, welke je ook kunt proberen voordat je ze aanschaft. Hierdoor weet je goed welke soort voor jouw ogen goed verdraagbaar zijn.

Verzorging lenzen

Voor alle soorten lenzen geldt dat ze een goede verzorging nodig hebben. Een goede hygiëne is zeer belangrijk. Voordat je de lenzen het in- en uitdoet altijd goed de handen wassen. Daarnaast alleen een speciale lenzenvloeistof gebruiken die geschikt is voor jouw soort lens om ze schoon te maken, te bewaren en in te zetten. Ook deze vloeistoffen en bewaardoosjes zijn bij de Hema te verkrijgen.

Als u wilt weten of de lenzen van de Hema bij jou comfortabel zitten, zou je het gewoon een keer kunnen proberen. Laat van te voren wel je ogen testen en met goedkeuring van een professional en het juiste gebruik is het leuk om een keer iets nieuws uit te proberen.