Wanneer de tijd van halloween is aangebroken vindt je in bijna winkel doodskoppen, heksen en pompoenen. Zelf heb je een halloween party in de avond en je bent van plan om er angstaanjagend uit te zien zodat je iedereen de stuipen op het lijf jaagt. Je kostuum is daar uitermate geschikt voor, maar je lieve ogen verraden dat je geen kwaad in de zin hebt. Eigenlijk zou je een rare kleur moeten hebben of een enge vorm. Gelukkig weet je van het bestaan van de kleurlenzen en je hoopt dat ze ook aparte lenzen hebben voor een avondje als dit. Als snel vindt je een site over funlenzen, die maken je avond pas echt angstaanjagend!

Funlenzen

Onder funlenzen vallen gekleurde lenzen die je ogen naast een aparte vorm ook een afwijkende en aparte irisvorm kunnen geven. Wanneer je aan funlenzen denkt, kun je denken aan gifgroene ogen of kattenogen waarbij je pupil de vorm van een kattenpupil aanneemt. Naast een aparte kleur bestaan er ook funlenzen die je ogen doorzichtig maken waardoor alleen je pupil nog zichtbaar is. Dit geeft een extra angstaanjagend effect. De funlenzen zijn lenzen die je voor de lol draagt, ze veranderen in principe niks aan je zicht en geven je alleen een ander uiterlijk. Iedereen kan funlenzen gebruiken. Funlenzen zijn niet verkrijgbaar op sterkte en niet langer bruikbaar dan 1 dag.

Aanschaf

Funlenzen kun je bij de opticien kopen, daar ben je in ieder geval verzekerd van een goede kwaliteit. Maar niet elke opticien heeft funlenzen en dan zul je moeten uitwijken naar een fopwinkel of een carnavalswinkel. Wanneer je lenzen in zo’n winkel aanschaft, draag ze dan echt niet langer dan 1 avond of 1 dag. De lenzen uit deze winkels zijn vaak niet van een zeer goede kwaliteit en kunnen irritatie en blijvende oogschade veroorzaken. Probeer je van te voren goed te laten informeren over de soort lens en wat voor verandering hij teweeg brengt in de kleur en de vorm van je ogen. Bedenk dat de lens niet bij iedereen dezelfde werking zal hebben, het hangt ook af van de oorspronkelijke kleur van je ogen.

Hoe doe je de lens in

Funlenzen worden meestal gedragen door mensen die niet bekend zijn met lenzen. Het lijkt heel lastig om een lens in te brengen maar dat valt ontzettend mee. Voordat je de lens gaat inbrengen, is het verstandig om je handen te wassen. Dit voorkomt dat er kleine vuiltjes aan de lens gaan zitten die kunnen irriteren in de ogen. Zorg dat je handen goed droog zijn voordat je de lens pakt. Hij kan blijven plakken op natte vinger. Pak de lens vervolgens uit de houder en houdt hem met de bolle kant op de top van de wijsvinger. Controleer de lens op eventuele scheurtjes en vuil. Trek vervolgens met je middelvinger je onderooglid iets naar beneden en je bovenooglid iets omhoog. Plaats de lens in het midden van het oog en laat vervolgens de oogleden langzaam los. Knipper een paar keer en de lens gaat automatisch op de goede plaats zitten.