Lenzen zijn er in veel verschillende soorten te verkrijgen, ook worden de lenzen niet altijd voor dezelfde doeleinden gebruikt. De voornaamste reden dat mensen lezen indoen is om beter te kunnen zien, maar tegenwoordig is dat niet meer de enige reden om lenzen te dragen.

Naast normale lenzen zijn er ook nog kleurlenzen en funlenzen te verkrijgen. Deze lenzen zijn meer als mode accessoire bedoeld. Zeker de funlenzen worden gebruikt om net dat beetje extra aan je look te geven.

De funlenzen worden over het algemeen alleen tijdens speciale gelegenheden gedragen. Funlenzen zijn lenzen met een symbool er op waardoor het lijkt dat u bijvoorbeeld een ster in uw oog heeft. De funlenzen zijn zo gemaakt dat u wel gewoon door het symbool heen kunt kijken. U dient de funlenzen gewoon op de zelfde manier in te doen als uw normale lenzen alleen heeft u er nu een figuurtje op staan.

Wanneer worden funlenzen gebruikt

Funlenzen zijn niet bedoeld om uw zicht te verbeteren, de funlenzen zijn dan ook zo goed als niet op sterkte te verkrijgen. Heel soms maakt een lenzenfabrikant enkele funlenzen op sterkte maar dit komt heel weinig voor. Het woord “funlenzen” spreekt eigenlijk al voor zich, de funlenzen zijn bedoeld om voor de fun te dragen niet om uw zicht te verbeteren.

Deze lenzen kunnen in uw vrije tijd worden gedragen en kunnen dienen als een toevoeging aan uw look. Ook worden de funlenzen veel gedragen op festivals omdat je met de juiste funlenzen nogal opvalt. De funlenzen zijn gewoon een leuke toevoeging aan uw outfit op een speciale avond. Verder worden de funlenzen soms in de modewereld gebruikt voor een opvallende foto shoot.

Verschillende stijlen

De funlenzen zijn er in heel veel verschillende modellen. Omdat de funlenzen door veel verschillende soorten mensen worden gebruikt zijn ze ook in alle mogelijke stijlen te verkrijgen. Niet iedereen heeft de zelfde smaak en daar spelen de fabrikanten van de funlenzen goed op in.

Als u een setje funlenzen wilt gaan kopen dan wilt u natuurlijk wel funlenzen die bij u en uw karakter passen. Zo zijn er stoere funlenzen, funlenzen voor mannen en vrouwen, lieve of schattige funlenzen en ga zo maar door. Bijna ieder denkbaar symbool is wel terug te vinden op een funlens, u kunt dus altijd een funlens kopen die goed bij u en uw persoonlijkheid past. Maak nu ook de blits tijdens het stappen en maak uw outfit compleet met een bijpassend paar funlenzen.

Funlenzen voor slechtziende mensen

Het komt niet veel voor dat funlenzen op sterkte worden gemaakt. Soms zijn funlenzen wel te verkrijgen op sterkte maar dan moet u goed zoeken. Wat het meeste wordt gedaan door mensen die slechtziend zijn, maar toch funlenzen willen dragen, is dat ze de funlenzen onder hun bril dragen. U kunt de funlenzen niet over uw eigen lenzen heen doen, wel kunt u de funlenzen indoen en een bril opzetten zodat u toch gewoon goed kunt zien en ook uw funlenzen kunt dragen.